Pregătirea pentru grădiniță/școală

Pregătirea pentru grădiniță/școală

  1. Comunicare deschisă și empatică: Este esențial să discuți deschis cu copilul tău despre experiență grădiniței sau a școlii. Ascultă cu atenție grijă sau neliniștea lor și asigură-i că ești acolo pentru a-i sprijini.
  2. Creează o rutină: Copiii se simt în siguranță când știu la ce să se aștepte. Creează o rutină regulată pentru a le oferi predictibilitate și stabilitate. Acest lucru poate include ore de trezire, mese, timp pentru joacă, și timp pentru odihnă.
  3. Încurajează independența: Încurajează copilul să își facă lucrurile singur, cum ar fi îmbrăcatul, spălatul pe mâini sau așezatul la masă. Acest lucru îi va ajută să dobândească încredere în sine și să se simtă mai confortabil în mediul lor nou.
  4. Fii un exemplu pozitiv: Copiii învață prin observare. Arată-le cum să interacționeze cu ceilalți prin comportamentul tău față de alți adulți și copii.
  5. Stimulează curiozitatea și învățarea: Îmbogățește mediul acasă cu cărți, jucării educative și activități care stimulează dezvoltarea cognitivă a copilului. Încurajează-i să pună întrebări și să exploreze lumea din jurul lor.
  6. Pregătește-i emoțional: Copiii pot avea emoții contradictorii la începutul acestei experiențe. Ajută-i să înțeleagă și să gestioneze aceste emoții. Poți folosi povești sau jocuri pentru a discuta despre situațiile pe care le vor întâlni la grădiniță sau școală.
  7. Fii disponibil: Asigură-te că ești disponibil pentru a răspunde la întrebările și preocupările copilului tău. Fii un sprijin emoțional și încurajează-i să îți împărtășească experiențele lor.
  8. Pune accent pe socializare: Încurajează copilul să facă prieteni și să interacționeze cu alți copii. Dezvoltarea abilităților sociale este la fel de importantă ca și dezvoltarea academică.
  9. Încurajează-i să își exprime creativitatea: Oferă-le copiilor oportunități de a-și exprima creativitatea prin artă, muzică sau alte activități creative. Acest lucru îi ajută să își dezvolte gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor.

În cele din urmă, fiecare copil este unic, iar nevoile lor pot varia. Este important să fii flexibil și să te adaptezi la nevoile individuale ale copilului tău. Prin sprijin, comunicare și înțelegere, poți contribui la o tranziție mai ușoară la grădiniță și la școală pentru copilul tău.

Pentru suport puteți contacta echipa HOLBAN&HOLBAN.

📞 INFORMAȚII & PROGRAMĂRI: 0746.987.033

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

WhatsApp chat